Teknoloji

Microsoft Azure nedir?

Microsoft Azure nedir?

Microsoft Azure; 200’den fazla ürün ve hizmete sahip, Microsoft tarafından sunulan çevrimiçi bir bulut platformudur. Uygulamların oluşturulduğu, test edildiği ve yönetildiği bir bulut hizmetidir. 

Microsoft Azure Altyapısı

Ekim 2008’de kurulan Azure, bugün itibariyle milyonlarca uygulamaya ve müşterisine hizmet vermektedir. Açıklanan verileri göre şu anda 67 bölgeye ve 160’tan fazla fiziksel veri merkezine ve çok sayıda kullanıcıya sahiptir. 

Azure, küresel boyutta hizmet veren bir bulut platformudur. Azure’un bu hizmet bölgeleri diğer tüm bulut platformlarından fazladır. Hizmet verdiği bölgeler arasında Orta ABD, Batı Norveç, Güney Brezilya, Batı Hindistan, Güney Afrika Kuzey, Avustralya Doğu ve bu bölgelerin arasındaki yerler bulunur. 

Azure’da yalnızca ABD devlet kurumlarının ve onların yüklenicilerinin erişebildiği devlet bölgeleri de vardır. Ayrıca Azure hizmetleri bölgelere göre değişiklik gösterir. Yani her hizmet her bölgede sunulmaz. 

Azure hangi programlama dillerini destekler?

Azure’da hangi hizmetin kullanıldığına bağlı olarak, .NET#CPythonJavaPHPNode.js, PowerShell ve Go programlama dilleri desteklenir. 

Azure’un Avantajları Nelerdir?

  1. Microsoft Desteği: Azure, Microsoft tarafından desteklenir. Microsoft halihazırdaki müşterilerine de uygulamalarını buluta taşımak için Azure hizmeti teklifinde bulunur. 
  2. Entegrasyon: Azure; Visual Studio, Active Directory, .NET ve dosya depolama gibi araç ve teknolojilere kolayca entegre edilebilir. 
  3. Geçerlilik: Azure ve Azure sertifikaları sektör tarafından geçerlidir. 
  4. Esneklik: Azure esnektir. Kullanıcılar, ihtiyaçları olduklarında yeni hizmetler ekleyebilir, depolamayı artırabilir ve yeni uygulamalar oluşturabilir.
  5. Maliyet: Azure maliyetleri oldukça düşürür. Çünkü Azure ücretlendirme yapısı kullandıkça öde esasına dayanır. Azure kullanıcıları ne zaman, neye, ne kadar harcama yaptıklarını platform üzerinde takip edebilir, bütçelerine göre hizmet değişikliği yapabilir. Yani Azure şeffaf bir abonelik yapısı sunar. Ayrıca, Azure’un sunucu bakımı gibi bir maliyeti olmadığından şirketleri bu maliyet yükünden kurtarır.
  6. Analiz: Azure barındırdığı veri tabanlarını kullanarak verileri doğru bir şekilde analiz eder ve işletmelerin daha doğru kararlar almasına yardımcı olur.
  7. Güvenlik: Azure en güvenli bulut platformlarından birisidir. Onun bu özelliği birçok işletme tarafından tercih edilmesini sağlar. Bünyesinde 3.500’den fazla siber güvenlik uzmanı çalışır.
  8. Hız: Microsoft Azure kullanarak uygulamalar hızlıca oluşturulur ve test edilir. Ayrıca, kullanıcıların istediği verileri hızlıca bulmayı sağlar. Büyük miktarda veriyi hızlıca işler. 
  9. Güncelleme: Azure güncellemeleri otomatik bir şekilde yapar.

Azure’un Dezavantajları Nelerdir?

  1. Siteme offline erişilemez. 
  2. Azure web tabanlı bir uygulama olduğu için masaüstü uygulamalarına göre daha yavaş olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu